Zakelijk

Wil jij uit de ziektewet en weer aan de slag gaan? Misschien is re-integratie dan wel iets voor jou!

juli 13, 2018

Heb je al lang niet meer kunnen werken omdat je ziek bent? Dit kan lichamelijk maar natuurlijk ook geestelijk zijn. In beide gevallen wil je het liefst zo snel mogelijk weer aan de slag. Dit is helaas niet altijd mogelijk. Daarom is het goed om te kijken welke vervolgstappen je eventueel kunt zetten. Het hoeft namelijk niet zo te zijn dat je nooit meer aan de slag kan. In tegendeel zelfs! Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om toch weer aan het werk te kunnen gaan, zoals re-integratie. De kans is groot dat je niet bekend bent in deze wereld. Om je toch een beetje op weg te helpen, geven we je in dit blog meer informatie over wat re-integratie is en hoe het jou weer aan werk kan helpen. Benieuwd? Lees dan snel verder en ontdek de opties!

Je gaat weer aan het werk!

Re-integratie houdt simpelweg in dat je weer aan het werk gaat, bij dezelfde werkgever. Maar natuurlijk niet in je oude functie. Dit is namelijk waarschijnlijk de oorzaak van het feit dat je op dit moment niet kan werken, of dat je nog steeds niet aan de slag bent. Je huidige functie kun je namelijk niet meer uitvoeren. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je helemaal niet meer kan gaan werken. Bij re-integratie is het namelijk zo dat je weer aan de slag kunt gaan in een andere functie maar wel binnen hetzelfde bedrijf.

Bespreek het met je baas!

Wil jij aan de slag gaan met re-integratie? Bespreek dan eens met je baas of hun dat ook zien zitten. Vaak zitten er voor beide partijen voordelen aan. Daarnaast kun je je ook laten begeleiden door een specialist, dit kan je verder helpen in het proces en jou weer snel aan het werk helpen.