Voeding

Waar is de chorizo worst van gemaakt?

juli 4, 2018

Het gros van de mensen kan ervan genieten; al is het als snack, als broodbeleg of als toevoeging in je voor-, hoofd- of bijgerecht. Tevens siert het je borrelplankje ook heel goed: de chorizo worst. Zoals je kunt proeven en kunt zien, bestaat deze worst uit een aantal ingrediënten die voor de optimale smaakbeleving zorgen. Wil je er zelf een keer voor zorgen dat je deze smaak zelf maakt? Het is niet moeilijk om deze worst te maken. Hiervoor heb je enkel een paar ingrediënten nodig en je kunt al beginnen met het bereiden van je eigen chorizo!

 

De ingrediënten van chorizo

De worstensoort chorizo kan je gemakkelijk zelf bereiden. De naam van de worst is afkomstig uit het Catalaans en betekent ‘druipend’ vet: dit is een kenmerk van de worst. Deze naam werd al vroegtijdig gebruikt, namelijk al in 1567. Een geestelijke merkte op dat de worst veel vet lekte tijdens het drogen. Sindsdien is deze naam de vaste term voor de worst. Er zijn daarnaast nog meer duidelijke kenmerken van deze worst die jou niet ontgaan zijn, zoals de kruidige, ietwat pittige smaak, de roodachtige kleur en de grove structuur. De kleur en de smaak zijn afkomstig van een specifiek ingrediënt van de worst. De worst bevat namelijk een pittige soort paprika. De stevige structuur van de worst komt door het stevige gehakt wat in chorizo is verwerkt.

 

Verwerk chorizo worst in deze gerechten

Je kunt chorizo worst in veel gerechten gebruiken. Zo is het een heerlijke manier om je brood mee te beleggen. Ook in voor-, bij- en hoofdgerechten kan chorizo een echte toevoeging zijn. Denk hierbij aan stoofschotels, een pasta of bijvoorbeeld in een Spaanse tapasschotel. Je kunt zelf bepalen op welke manier je de worst verwerkt in het eten. Je bent in ieder geval verzekerd van een sensatie van smaak!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!