Zakelijk

Portofoons

juli 15, 2018

Portofoons zijn binnen veel verschillende functies een middel waarmee gecommuniceerd wordt. Deze worden bijvoorbeeld vaak gebruikt bij de politie, maar ook bijvoorbeeld in de beveiligingsbranche. Wat is de reden dan bedrijven hiervoor kiezen in plaats van telefoons?

 

Afstand

Er zijn meerdere redenen waarom portofoons vaak de voorkeur krijgen boven een telefoon als het communiceren op de werkvloer gaat. Zo heeft een portofoon bijvoorbeeld altijd bereik binnen een groot pand. Dit is heel belangrijk want je wilt niet dat de verbinding weg valt als je bijvoorbeeld een belangrijk evenement hebt waarbij constant gecommuniceerd moet worden. Als er bijvoorbeeld nood aan de man is en een telefoon geen verbinding heeft is er een groot probleem.

 

Alle voordelen

Dit is natuurlijk niet het enige voordeel. Wat een ander belangrijk bijkomend voordeel is, is dat de met portofoons continu met meerdere mensen in contact kan zijn. Zo kan je als hoofd van het personeel op een feest meerdere werknemers tegelijk aansturen. Dit zou bijvoorbeeld met een telefoon veel minder makkelijk zijn.

 

Technische innovatie

Portofoons ontwikkelen zich steeds verder. Zo zijn er sinds 2016 zelfs portofoons op de markt met een 3G/4G netwerk. Doordat de portofoons steeds digitaler opgebouwd worden, zijn er nu zelfs mogelijkheden om tekstberichten te kunnen sturen. Daarnaast, is het zelfs mogelijk om aan geselecteerde groepen of aan een geselecteerd persoon een (spraak)bericht te sturen.

 

Portofoons, een goede investering

De portofoon is een communicatiemiddel waar je minstens een jaar mee vooruit kan. De portofoon beschikt over verschillende prijsklassen. Zo heb je bijvoorbeeld goedkope portofoons, deze bedragen een kleine honderd euro. Voor de betere portofoons, moet je rekening houden met een bedrag van ongeveer een half duizend euro. Een bedrag wat het volgens veel verschillende bedrijven waard is.