Voeding

Ga je lunch bestellen in Amsterdam? Hierbij wat inspiratie

januari 16, 2019

Je hebt in Amsterdam ontelbaar veel lunchrestaurants en afhaaltentjes zitten. Wanneer je lunch gaat bestellen zijn de opties daardoor vrijwel oneindig. Zo’n overvloed aan keuze kan het weleens lastig maken om ook daadwerkelijk iets te kiezen. Daarom hebben we voor jou een lijstje met lunchgerechten samengesteld, zodat je inspiratie op kunt doen. Het is allemaal lekker, nu nog kiezen.

Poké Bowl

Dit van origine Hawaïaanse gerecht is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Dat is niet zonder reden, want het is zowel gezond als lekker! Je kunt ze zelf maken of bij tentjes bestellen, maar ze worden tegenwoordig ook gewoon tot aan de deur bezorgd. Kies er een met avocado en zalm of tonijn en rijst en je zult de rest van de dag nog nagenieten.

Een belegd broodje

Oud en vertrouwd, met superveel mogelijkheden! Neem je een warme of juist een koude? Misschien een broodje met gehaktbal en mosterd of juist een brie met honing en walnoten? Een goed belegd broodje is nooit verkeerd.

Cafetaria-hapjes

Soms mag je zondigen door een dikke vette hap naar binnen te werken. Heb je daar zin in? Dan kun je bij allerlei cafetaria’s gewoon je favoriete combinatie bestellen. Ga je er helemaal voor, kies dan voor de catamaran. Dat is friet met saus en daarnaast twee frikandellen. Lekker hoor!

De vertrouwde kapsalon

Nu we toch aan een vettige hap denken, wat dacht je van de kapsalon? Er zijn maar weinig bakken lunch waar je nog zo lang vol van zit. In een kapsalon zitten gewoonlijk frietjes, dönervlees, sla, knoflooksaus en uitjes. Bonustip: bestel er een los bakje sambal bij en maak het precies pittig genoeg.

Roti rol

Deze Surinaamse klassieker wordt tegenwoordig ook vaak thuisbezorgd. Een roti rol is een onbeschrijflijke smaaksensatie waar je de rest van de middag nog van zult nagenieten. Wij raden aan om er een met kip en boontjes uit te kiezen, maar ze zijn allemaal lekker.

Kies wat jij lekker vindt!

Wat je ook kiest, zorg dat het iets is dat je lekker gaat vinden. Je zult immers maar eens per dag lunch bestellen in Amsterdam.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!