Wonen

Huis verhuren

november 6, 2018

Een huis verhuren kent vele voordelen ten opzichte van de verkoop van een huis. Echter kent de verkoop van een huis ook voordelen. U kunt deze opties tegen elkaar afwegen om te bekijken wat voor uw situatie het beste is.

Verhuur

Als u meerdere huizen in uw bezit heeft is het geen gekke gedachte één of meerdere huizen te verhuren. Een huis verhuren zorgt er natuurlijk voor dat u minimaal uw kosten kunt aan dekken. Zo bestaan er uiteraard ook huizenmelkers. Deze mensen maken misbruik van de krapte op de woningmarkt en melken als verhuurder de huurder uit. Het is niet vreemd dat u winst maakt op de verhuur van een huis. U bent als huurbaas namelijk verplicht om problemen in het huis op te lossen. Deze problemen en klusjes kosten vaak tijd en geld. Dit moet u uiteraard bekostigen dankzij de marge op de verhuurprijs. U dient er dus rekening mee te houden voldoende marge aan te houden zodat u geen verlies draait.

Verkoop

De verkoop van een huis kent uiteraard ook zo zijn voordelen. De huizenprijzen zijn enorm gestegen, vooral in de grote steden, en daar kunt u gebruik van maken. Echter als u uw huis verkoopt krijgt u een enorm eigen vermogen bij waar u vervolgens weer het een en ander van moet afdragen.

Daarnaast kost de verkoop van een huis ook tijd en geld en moet u uw huis openstellen voor belanghebbenden. Als u onverhoopt uw huis niet weet te verkopen heeft u kosten voor niets gemaakt.

Tussenpersoon

Een huis verhuren kan geheel eenvoudig zijn. Een tussenpersoon is niet altijd een geschikte optie omdat er ruis op de lijn kan ontstaan tussen de partijen. U kunt ervoor kiezen om een partij uit te kiezen die deze ruis weghaalt zodat zowel de huurder als verhuurder zeer tevreden zijn.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!