Voeding

Hoe richt ik het lunchmoment voor vandaag in?

oktober 7, 2018

Voor sommigen is het iedere dag weer een gevecht, gaan ze voor een gezonde of voor een ongezonde lunch? De verleidingen zijn vaak groot, zeker omdat er genoeg te kiezen valt en er dus snel gekozen kan worden voor een vette lunch. Hoewel dit voor een keertje niet erg is, komt er al snel een patroon in en eet je voordat je het weer iedere lunch weer ongezond. Het is daarom goed om na te denken over hoe jij het lunchmoment inricht. Daarbij is een goede voorbereiding belangrijk, de kans op een gezonde lunch vergroot je hiermee. Wil jij nog meer tips over het gezond maken van de lunch? Blijf dan op deze pagina, we geven je hier allerlei leuke en handige tips.

Maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk

Zorg ervoor dat je de spullen voor een gezonde lunch al in huis hebt of op kantoor voor handen hebt liggen. Hiermee voorkom je dat je eerst nog naar de supermarkt moet en het dus een moeilijk verhaal wordt om het lunchmoment gezond in te richten. Daarnaast is het ook handig als je een keer per week alvast je gezonde lunch voor de komende week klaarmaakt. Dit kan natuurlijk ook twee keer per week, net wat jij handig vind. Hierdoor kun je dus direct een gezonde lunch eten tijdens het lunchmoment en hoef je dus niet eerst nog allerlei dingen klaar te maken. Wel zo makkelijk!

Sla twee vliegen in een klap!

Een gezonde lunch begint dus met een goede voorbereiding, dit scheelt al de helft. Daarnaast is het natuurlijk ook aan te raden om voor biologische producten te kiezen. Op deze manier zorg je dat het lunchmoment ook nog eens goed voor het milieu is. Je slaat dan twee vliegen in een klap tijdens de lucnh van vandaag!