Wonen

GU10 LED Lampen

september 3, 2018

LED lampen zijn er in alle soorten en maten. Denk aan de GU10 LED lampen.

Wat zijn GU10 LED lampen?

GU10 LED lampen zijn een ander soort lampen dan de klassieke lichtbolletjes. Zo bevatten deze geen gloeidraad en werken ze niet zoals fluorescentielampen of TL lampen. De betekenis van LED is ‘Light Emitting Diode’ ook wel een lichtgevende diodes.  Om eventueel meer energie te besparen bestaan er ook dimbare lampen.

Verschil tussen LED lampen en gloeilampen

Een LED lamp geeft licht door de constante bewegingen van de elektronen waar elektriciteit doorheen stroomt. Een gloeilamp produceert licht door middel van het verwarmen van een gloeidraad in een zuurstofarme glazen bol. Een LED lamp is maar liefst 90% effectiever dan een gloeilamp. Hoe komt dit? Er gaat namelijk geen energie verloren voor het verhitten van de gloeidraad. Het voordeel van een gloeilamp t.o.v. een LED lamp is dat deze relatief goedkoop zijn.

Voordelen LED lampen

De voordelen van bijvoorbeeld een GU10 LED lamp is dat deze 35 tot 50 keer langer meegaan dan een gloeilamp. En mooi bijkomend voordeel hieraan is dat er lagere onderhoudskosten zijn en een snelle terugverdientijd (kort dan een jaar).
De LED lampen zijn in een groot scala aan kleuren beschikbaar en kleurweergaves.

ROI LED Lamp
Doordat de initiële investering hoger is dan bij gloeilampen schrikt dit vaak af. Echter daalt de prijs van LED lampen scherp en kan deze al voor een paar euro aangeschaft worden. Zoals besproken weet u de voordelen maar doordat de LED lampen een langere levensduur hebben en veel effectiever zijn dan gloeilampen wordt uw investering snel terugverdiend.

Elke mogelijk toepassing is geschikt voor het gebruik van LED lampen. Ideaal toch? U hoeft zich dus geen zorgen te maken of uw LED lamp wel gebruikt kan worden.

Gebruik LED lamp
Wij raden u aan om een van de GU10 LED lampen te gebruiken als u dit nog niet doet!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!