Zakelijk

Wat is een fleet monitoring systeem?

augustus 23, 2018

Met een Fleet monitoring systeem kun je voertuigen beheren binnen een bedrijfsvloot. Het monitoren van de fleet is misschien wel een beetje makkelijk gezegd. Een fleet monitoring systeem monitort namelijk allemaal commerciële voertuigen zoals vrachtwagens, bestelbussen en auto’s. Het omvat ontzettend veel verschillende functies zoals het onderhoud van voertuigen, het tracken van voertuigen en het managen van de brandstof. Dit systeem wordt ook steeds vaker ingezet door bedrijven die veel te maken hebben met hoge logistiek- en transportkosten. Door een fleet monitoring systeem in te zetten kunnen de kosten die normaal gesproken gemaakt worden tot een minimum beperkt worden.

Functies van fleet monitoring systeem

De belangrijkste en meest gebruikte functie binnen een fleet monitoring systeem is toch wel het voertuig tracking component. Deze component is normaal gesproken op GBS gebaseerd. Als er gebruik wordt gemaakt van deze GPS componenten dan kan er meer informatie worden doorgegeven aan een fleet management software app. Dit kan bijvoorbeeld de snelheid, richting en locatie zijn van het voertuig.

Dus waar gebruik deze functie voor?

Dus even kort opgesomd: waar gebruik je een fleet monitoring systeem nou precies voor? Om te beginnen wil je tijdsbesparing realiseren door maatwerkinformatie te ontvangen. Ook is het handig om een geordende lijst van schepen te creëren en ten slotte is het dus handig om precies te weten waar schepen zich precies bevinden. Dit zijn de belangrijkste functies van fleet monitoring.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!